Recepten, Smoothie/drankjes

Suikervrije ijskoffie (frappuccino)

Ik ben niet echt een koffiedrinker, maar een lekkere cappuccino of latte gaat er bij mij wel in. Maar als het warm vind ik een ijskoffie echt heerlijk! De meeste ijskoffies zijn heel erg zoet en daarom vind ik het heerlijk om ze zelf te maken. Eigenlijk maak ik een frappuccino want ik mix het tot een soort milkshake. Een echte ijskoffie is gewoon een koude koffie met ijsblokjes.

Zorg dat je tijdens deze zomerse dagen een ijskoffie in de koelkast hebt staan zodat je altijd een heerlijk verkoelend drankje klaar hebt staan. Gebruik wel sterke koffie, want door de ijskontjes wordt de koffie iets slapper van smaak.

Suikervrije ijskoffie FitFoodFab

Hoe maak je de suikervrije ijskoffie (frappuccino)?

Wat heb je nodig?
(voor 1 grote beker)

  • Een dubbele sterke koffie of espresso
  • 1 tl cacao
  • 1 el agavestroop, rijststroop of honing (optioneel)
  • Een handvol ijsklontjes (75 gram)
  • 150 ml amandelmelk of (soja)melk

Zet een sterke kop koffie en voeg de agavestroop, rijststroop of honing door de koffie laat de koffie vervolgens afkoelen. Doe de afgekoelde koffie doe je in de blender en voeg de ijsklontjes, cacao en de melk toe en mix het goed door elkaar. Schenk het in een glas of jar en strooi een beetje kokosrasp of crunchy chocolat van Mister Flavor over je ijskoffie. Nog een kleurrijk rietje maakt het drankje helemaal af!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief