Ik ben niet echt een koffiedrinker, maar een lekkere cappuccino of latte gaat er bij mij wel in. Maar als het warm vind ik een ijskoffie echt heerlijk! De meeste ijskoffies zijn heel erg zoet en daarom vind ik het heerlijk om ze zelf te maken. Eigenlijk maak ik een frappuccino want ik mix het tot een soort milkshake. Een echte ijskoffie is gewoon een koude koffie met ijsblokjes.
Zorg dat je tijdens deze zomerse dagen een ijskoffie in de koelkast hebt staan zodat je altijd een heerlijk verkoelend drankje klaar hebt staan. Gebruik wel sterke koffie, want door de ijskontjes wordt de koffie iets slapper van smaak.
Hoe maak je de suikervrije ijskoffie (frappuccino)?
Wat heb je nodig?
(voor 1 grote beker)
- Een dubbele sterke koffie of espresso
- 1 tl cacao
- 1 el agavestroop, rijststroop of honing (optioneel)
- Een handvol ijsklontjes (75 gram)
- 150 ml amandelmelk of (soja)melk
Zet een sterke kop koffie en voeg de agavestroop, rijststroop of honing door de koffie laat de koffie vervolgens afkoelen. Doe de afgekoelde koffie doe je in de blender en voeg de ijsklontjes, cacao en de melk toe en mix het goed door elkaar. Schenk het in een glas of jar en strooi een beetje kokosrasp of crunchy chocolat van Mister Flavor over je ijskoffie. Nog een kleurrijk rietje maakt het drankje helemaal af!