Review/ervaringen

Vijf-daagse detox kuur van Sapje

Uit de uitslag van mijn eigen EMB bloedtest kwam naar voren dat mijn darmen niet hele blij waren en dat de zware metalen belasting wat hoog was. Omdat ik graag voor mijn eigen lichaam zorg, besloot ik direct dat een detoxkuur goed voor me zou zijn. Een vriendin van me vertelde enthousiast over Sapje dus ik ben met haar mee gaan doen. Je kunt kiezen uit een drie, vijf of zeven-daagse detox kuur. Ik wilde me lichaam even echt de rust geven om op te schonen dus ik heb voor de vijf-daagse detox kuur gekozen. Benieuwd naar wat deze detox kuur is, wat kan je verwachten en wat voor effect het heeft? Lees dan snel verder!

Voorbereiding

Sapje stuurt je van te voren allemaal een e-mail met extra informatie. Zo krijg je een document met meer info over de detox met daarin een goed uitgelegde stappenplannen die je kunt gebruiken voor- tijdens en na je detox kuur. Dit is heel fijn omdat je zo goed voorbereidt aan de detox kunt beginnen en je weet goed wat je te wachten staat. De sapjes worden diepgevroren geleverd in glazen flesjes. Van tevoren krijg je een berichtje wie je bezorger is en je wordt goed op de hoogte gehouden wanneer het geleverd wordt.

Drie dagen pretoxen

In het duidelijke stappenplan werd mij aangeraden om van te voren te pretoxen van drie dagen lang. Op deze manier is je detox namelijk effectiever en zal je waarschijnlijk minder last krijgen van bijwerkingen of afkickverschijnselen. Bij deze pre-detox moest ik langzaam mijn “gewone” eetpatroon afbouwen en overgaan op alleen maar groente. Ik heb vaker een detox gedaan zoals de reinigingskuur C9 dus ik ken het pretoxen wel dacht ik….nou dat had ik dus niet goed want Sapje adviseert echt om goed af te bouwen. Het pretoxen van Sapje ziet er als volgt uit:

  • Drie dagen vooraf: Geen rood vlees en melkproducten zoals kaas, yoghurt, kwark en bewerkte voeding.
  • Twee dagen vooraf: Geen vlees- en visproducten als kip, kalkoen, vis, schaaldieren en eieren. Geen koolhydraten van brood, witte rijst en suikers.
  • Een dag vooraf: Eet alleen nog salades, groentesoep, (rauwe) groente, knollen, peul- vruchten, fruit en noten.

Door de drukte en misschien een tikkeltje eigenwijsheid had ik bovenstaande niet heel goed gelezen….. Ik heb wel heel braaf de koffie afgebouwd en zoveel mogelijk groente en onbewerkt voedsel gegeten (dat doe ik eigenlijk altijd al).

Vijf-daagse detox kuur Sapje - FitFoodFab

Mijn ervaring met de vijf-daagse detox kuur

Na de pretox begon ik mijn detox op een dinsdag. Op een dag drink je zes sapjes, een cleanse shot, eet je een soepje en sluit je de dag af met een kopje kamille thee. De sapjes waren qua smaak in het begin even wennen, maar prima te doen. Ik had die dag een hele drukke dag dus ik vergat soms dat het alweer tijd was voor een sapje dus echt trek had ik niet. Ik probeerde zoveel mogelijk te drinken tussen alle afspraken in, maar ik merkte gedurende de dag dat ik steeds meer hoofdpijn begon te krijgen en echt energieloos. Het leek of ik in standje achteruit stond haha. Na mijn werk ben ik gelijk op de bank gaan liggen voor een powernapje. Ik heb ruim veertig minuten liggen slapen dus niet echt een powernap te noemen 🙂 Ik voelde me iets minder moe maar energie was nog steeds ver te zoeken. Ik ben verse gember gaan halen en na het pompoensoepje en de kamillethee ben ik weer lekker vroeg mijn bed ingedoken.

Dag twee

De tweede dag had ik nog steeds een drukkend gevoel in mijn hoofd (had ook niet heel goed geslapen), dus ben gelijk weer veel gaan drinken en een groot glas verse gemberthee gemaakt. Gemberthee helpt tegen de hoofdpijn en ondersteunt het detoxen heel goed. De sapjes vond ik de tweede dag al een stuk beter en volgde het schema heel braaf. Tussendoor dronk ik dus veel gemberthee (met een schijfje sinaasappel of citroen). Ik merkte dat ik tussendoor wel iets meer trek had, maar ik weet dat dat in het begin ook iets is wat tussen je oren zit. Dus nog wat extra drinken en iets doen helpt altijd!

Mocht je erge trek hebben of een hongergevoel ervaren dan heeft Sapje een boodschappenlijst voor je gemaakt met producten die je tijdens je detox mag eten. Zoals, wortels, bleekselderij, komkommer en paprika. Ook mag je één avocado per dag eten. Ik heb vooral ‘s avonds een paar plakjes komkommer genomen om even ergens op te kunnen kauwen 🙂

Dag drie, vier en vijf

Dag drie, vier en vijf verliepen verder eigenlijk helemaal goed! De cleanse shot blijft smerig maar de sapjes waren prima. Op dag vier en vijf heb je ook andere sapjes zoals de ‘boost’ en ‘seasons’, wat fijn is voor de afwisseling. Mijn tip is wel om de eerste dagen te plannen in het weekend of op dagen dat je niet zoveel moet want het kan dus zijn dat je afkickverschijnselen krijgt. Ook de andere dagen moet je niet een hele drukke agenda hebben want ik had toch echt wel minder fut en kracht. Ook heb dagelijks een klein powernapje gedaan 🙂 Wil je even helemaal detoxen dan kun je het beste echt even goed voor jezelf zorgen en lekker gaan netflixen, naar de welness gaan, massage boeken of heerlijk een thuis aan rommelen.

After detox

Ik eet al redelijk gezond, maar tijdens de detox wilde ik echt alleen maar snaaien en ongezonde dingen eten. Het is dus ook verleidelijk om dat na de detox gelijk te gaan doen. Stop stop stop…… het is juist heel belangrijk om je eetpatroon bewust weer langzaam op te bouwen. Net als dat je je lichaam drie dagen hebt laten wennen doormiddel van de pretox, moet je ook je lichaam weer aan normaal eten laten wennen met de after-detox. In het document van sapje staat wat je het beste kunt eten de drie dagen na de detox en dat is:

  • Één dag na de detox kuur: Eet rauwe groente, fruit, knollen, salades, peulvruchten, nootjes en eventueel ook wat verse groentesoep.
  • Twee dagen na de detox kuur: Voeg wat (glutenvrije) koolhydraten toe aan je eetpatroon zoals boekweit, bruine rijst, quinoa of bonen.
  • Drie dagen na de detox kuur: Voeg dierlijke eiwitten (vlees, kip, kalkoen, vis, ei) en zuivelproducten toe aan je eetpatroon.

Eindconclusies

Ik vond het super om deze detox kuur van Sapje te hebben gedaan. Het is fijn dat het geheel op natuurlijke basis is zonder supplementen. Ze raden ook af om extra supplementen te slikken omdat je al zo ontzettend veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt per dag. Als je dan nog synthetisch gaat toevoegen kun je een overdosis creëren voor je organen. Dat werkt dan weer belastend en averechts.

Ondanks de eerste twee dagen en sneller moe zijn, voelde ik dat mijn lichaam echt even aan het opschonen was. Ik moest ontzettend vaak plassen en mijn opgeblazen buik werd steeds minder.

In de beschrijving stond dat je (als vrouw) gemiddeld een halve kilo afvalt tijdens het doen van je detox kuur. Ik had de pretox natuurlijk niet zo goed gedaan als stond beschreven maar in totaal toch 3,5 kilo kwijt dus dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Nu langzaam weer opbouwen en goed voor mijn lichaam blijven zorgen!

Kosten en kortingscode

Dus ben jij benieuwd naar het doen van een detox kuur en zou je dit wel eens willen proberen? Twijfel dan niet en bestel deze bij Sapje. Voor €175 krijg je voor vijf dagen sapjes én alle informatie die je nodig hebt. Wil je liever drie of zeven dagen de kuur doen dan is dat ook zeker mogelijk. Wil je eerst de EMB bloedtest doen voor een gezondheidscheck? Neem dan contact met me op!

Gebruik tot en met 13 juli de kortingscode ‘fitfood10‘ voor 10% korting

Ga je ook de detox kuur van Sapje doen? Hou me dan op de hoogte wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief