Blog, Ontspanning, Persoonlijk

Waar zit die pauze knop?

Volgens mij herkent iedereen het wel dat je thuis komt en dat je eigenlijk de terugreis niet helemaal hebt meegekregen. Je gaat op de automatische piloot naar huis. En dit doe je waarschijnlijk met veel dagelijkse activiteiten. Je voert je handelingen uit maar je bent er niet helemaal bij met je hoofd. Ik ben daar extreem goed in, waardoor het altijd druk in mijn hoofd is. Het gevolg is dat ik moeilijk kan ontspannen en slecht slaap. Waar zit die pauze knop van mij?

Helaas bestaat er geen pauze knop….. Daarom ben ik voor mezelf gaan uitzoeken hoe ik bewuster en ontspannen kan leven zonder allemaal zweverig gedoe. Als je gaat google’en zie je door de bomen het bos niet meer want jeetje wat is er veel! Tien verschillende yoga vormen, 20 versies van meditatie en noem maar op. Ik weet dat sporten ook goed is om te ontspannen maar dit zorgt er bij mij niet voor dat ik in het hier en nu ga leven.

Ik ben een tijdje geleden in aanraking gekomen met Chineng Qigong. Dit is een Chinese bewegingsleer. Het is eigenlijk meditatie in door middel van bepaalde bewegingen. Omdat stil liggen totaal niet ontspannend is, ben ik een les Chineng Qigong gaan volgen bij Saskia Hommes van ‘Je hart thuis brengen‘. Omdat ik niet zo van het zweverige ben, was ik nog een beetje huiverig. Maar ik was helemaal om toen zij vertelde dat Chineng Qigong een manier is om terug te komen bij jezelf, in de ontspannen, natuurlijke staat die we allemaal in ons hebben. Ik heb het dus ook in me om te ontspannen en dat beviel me wel!

LOGO_jehartthuisbrengen

Mijn ervaring met Qigong

Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten maar ik was aangenaam verrast. De oefeningen in Chineng Qigong zijn eenvoudig en toegankelijk. Het gaat niet om ‘mooi’ of perfect uitvoeren, maar om wat er binnen in je gebeurt. En dat bevalt me wel. Bij yoga heb ik altijd het idee gehad dat je uber lenig moet zijn want anders hoor je er niet bij 🙂 De oefeningen die ik met Saskia heb gedaan zijn goed uit te voeren. Op een heerlijk achtergrond muziekje legt zij op een rustige manier uit welke bewegingen we gingen maken en waarom. In het begin was het nog een beetje onwennig omdat je meer bezig bent met wat je moet doen. Maar als je het voor de tweede keer doet, merk je al snel dat je inderdaad bezig bent wat er binnen in je gebeurt en gaat ontspannen.

Chineng Qigong is bedoeld om onderdeel van je leven te worden en lekker zelf mee aan de slag te gaan. Maar het is wel fijn als iemand de oefeningen voordoet. Ook is het oefenen in een groep wel heel fijn. Om die reden organiseert Saskia drie keer per jaar een introductieochtend (2,5 uur) in Den Haag. Daarin krijg je voldoende basis om zelf thuis te oefenen. Wil je ook opzoek naar je eigen pauze knop? Dan raad ik het je zeker aan om deel te nemen aan deze introductieochtend. De eerste is op 26 september dus meld je snel aan via de website.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief