Blog, Review/ervaringen, Voeding

Waarom iedereen vitamine D3 moet slikken

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van vitamine D3 en weet je dat dit iets met de zon te maken heeft. Maar wist je ook dat vrijwel iedereen een tekort heeft aan vitamine D3? Vitamine D3 wordt door het lichaam aangemaakt wanneer de huid in direct contact komt met zonlicht, of wanneer je dieet veel voedsel bevat met daarin vitamine D3. Maar aangezien we hier in Nederland in de winter vrijwel geen zonlicht zien en we ook in de zomer maar zelden dagelijks voor langere tijd in de zon liggen, is het voor iedere Nederlander meestal noodzakelijk om vitamine D3 bij te slikken.

Waarom iedereen vitamine D3 moet slikken

Heel veel ziektes en gezondheidsproblemen zijn terug te leiden naar een tekort aan vitamine D3. Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot:

1. Botproblemen, zoals osteoporose en botbreuken
2. Slechte hersenontwikkeling
3. Psoriasis
4. Kanker (D3 waarden lager dan 20 ng/ml worden in verband gebracht met een risicotoename van 30 tot 50 procent van onder andere borstkanker)
5. Slechte bloedsuiker regulatie en insuline resistentie (welke allebei weer problemen geven met de stofwisseling)
6. Depressies en andere neurologische problemen
7. MS 8. Slechter immuunsysteem
9. Verkoudheid en griep
10. Auto-immuun ziektes
11. Hartproblemen
12. Verslechtering van de spiermassa (zowel in massa als in kracht)
13. Problemen met gewichtsverlies (gewichtsverlies wordt moeilijker naarmate er minder vitamine D3 in het lijf aanwezig is)
14. En daarnaast nog epilepsie, Alzheimer en nog veel meer!

Je kan er dus wel vanuit gaan dat ook jij een tekort aan vitamine D3 hebt als je het niet bij slikt in supplement vorm. Wil je het echter zeker weten, dan kun je een bloedtest doen bij de huisarts. Je waardes zouden tussen de 80 en 100 ng/ml moeten zijn. Liever aan de hoge kant, dan aan de lage kant.

Maar hoeveel zou je dan bij moeten slikken? De meeste mensen hebben baat bij 5000 IU per dag. Maar wat een nog beter resultaat geeft is om twee keer per week 30.000 tot 100.000 IU te slikken.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief