Over mij

‘Van een leven met PCOS klachten naar het op orde krijgen van mijn hormonen op een natuurlijke manier en leren luisteren naar mijn lichaam!’

Hi! Ik ben Sanne

de persoon achter FitFoodFab

Mijn passie voor het helpen en begeleiden van anderen naar een gezondere versie van zichzelf is ontstaan door mijn eigen zoektocht naar een leven zonder diëten en zonder vervelende lichamelijke en mentale klachten.

Deze zoektocht is begonnen rond mijn dertigste. Ik kwam op een punt dat ik wilde weten hoe mijn lichaam functioneerde, want ik slikte al jaren een anticonceptie die ik voorgeschreven had gekregen vanwege mijn hormonale disbalans PCOS. Artsen vinden het belangrijk dat je menstrueert, maar hebben geen oog voor de overige klachten en de mogelijke kinderwens.

Jarenlang heb ik geworsteld met mijn gewicht en last gehad van haartuitval, stemmingswisselingen en overbeharing. Ik viel af door middel van diëten maar ik voelde me nog steeds niet goed, want het deed niets tegen die andere klachten. Ik voelde me anders en onbegrepen waardoor ik een klassieke emotie-eter werd. Kortom, mijn lichaam gaf aan alle kanten aan dat er iets niet goed zat, maar ik wist niet wat.

Hormoonfactor

Via de hormoonfactor ben ik erachter gekomen dat ik door een sterk wisselende bloedsuikerspiegel last kreeg van ‘sugar cravings’ en ook de rest van mijn hormonen beïnvloed werden. Dit zorgde ook weer voor de overige klachten (overgewicht, trage schildklier, haaruitval, etc). Ik ben mijn levensstijl gaan aanpassen en heb hierdoor echt liefde voor (gezond) koken ontwikkeld. Door deze gezonde levensstijl kan ik namelijk mijn PCOS klachten verminderen en ervoor zorgen dat er geen andere hormonale disbalansen ontstaan. Lees het volledige verhaal ook op mijn blog (met voeding pcos bestrijden). 

En ondanks de eerdere berichtgevingen van de artsen dat ik moeilijk zwanger zou kunnen worden, ben ik op mijn 39ste in één keer zwanger geworden en ben ik op mijn 40ste bevallen van een gezonde dochter. Nog een prachtig bewijs dat voeding- en leefstijl zo ontzettend belangrijk zijn.

Anderen helpen

Ik ben geen ‘Miss Perfect’, dus de ups-and-downs horen erbij, maar het is zo’n fijn gevoel om weer goed in je vel te zitten, zowel fysiek als mentaal. Daarom heb ik diverse opleidingen gevolgd en doe ik niets liever dan anderen inspireren, motiveren en bewust te maken van een gezonde(re) levensstijl. Ik leer je graag wat voeding, beweging en stress met je lijf doet. Ik laat je zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn en samen gaan we oude patronen doorbreken om er een blijvende gezonder(e) levensstijl van te maken!

fit food fab

Opleidingen

Ik vind dat ik nooit uitgeleerd ben, dus ik probeer altijd up-to-date te blijven in de gezondheidswereld (opleidingen en cursussen blijven volgen). Zo heb ik de volgende opleidingen afgerond:

En heb ik de volgende cursussen gevolgd:

Wat ik voor jou kan betekenen?

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is en voelt om een verstoorde hormoonbalans te hebben, maar ook hoe het is om mijn lichaam weer in balans te krijgen. Hierdoor ben ik ook op een natuurlijke manier zwanger geworden. Door diverse opleidingen en cursussen heb ik, naast de ervaring, ook de kennis om jou te coachen.

Door middel van voeding, beweging, stressbeperking, suppletie en coaching krijgen we jouw hormonen weer in balans. Samen gaan we stap voor stap je levensstijl aanpassen zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.

fitfoodfab

Hormoonfactor

Sinds het positief afronden van de opleiding Trainer Hormoonfactor ben ik te vinden als hormooncoach op de website van De Hormoonfactor.

NOBCO

Coach is geen beschermde titel, maar door een coach te kiezen die is aangesloten bij het NOBCO en met het EIA-keurmerk biedt het jou de zekerheid van een professionele coach. Het keurmerk zorgt voor kwaliteit en betrouwbaarheid in een wereld, waarin iedereen zich coach mag noemen. Een coach die bij het NOBCO is aangesloten, heeft dus bewezen kwaliteiten, vaardigheden én ervaring. En ik ben sinds januari 2021 aangesloten bij het NOBCO.

CAT Collectief Alternatieve Therapeuten

Ik ben sinds 2020 aangesloten bij CAT. Dit betekent dat ik aan CAT-kwaliteitsstandaarden voldoe. Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten. Ik ben een Erkend Alternatief Therapeut – Level: 4.

Jasperalblas.nl

Ik ben ook aangesloten bij Jasperalblas.nl. Ik heb er gewerkt als voedingscoach, maar ik voer nog steeds de EMB bloedtest uit. Volg je een programma van Jasper en zou je de EMB bloedtest willen doen? Dan weet je zeker dat ik precies weet hoe we de resultaten van de bloedtest kunnen laten aansluiten op het programma dat je volgt.

Mijn certificeringen

Logo Trainer Hormoonfactor
NOBCO
CATvirtueelschild
JA CERTIFICAAT web
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief