Workshops voor bedrijven

Iedereen weet hoe belangrijk vitaliteit is, maar toch kan het lastig zijn om dit in de praktijk te brengen. Tijdens diverse workshops gaan we aan de slag met een gezondere leefstijl, zowel fysiek als mentaal. Deelnemers leren meer over een gezond voedingspatroon, gezonde leefstijl en mindset.

Workshops

Een workshop is een krachtige en laagdrempelige manier om een groep werknemers te ontwikkelen. Het kan een eerste kennismaking of juist verdieping zijn voor een gezond, energiek en gelukkig leven.

De deelnemers krijgen theorie én gaan op een interactieve manier aan de slag met hun eigen mentale en/of fysieke gezondheid. Een vitale medewerker is fijn voor het individu maar ook voor de organisatie! Vitale werknemers zijn stressbestendiger en minder gevoelig voor ziektes en burn-outs.

Inspirerende en interactieve workshops

De workshops en trainingen voor bedrijven worden afgestemd op de wensen van het bedrijf. Voor meer informatie kan jij (of jouw werkgever) altijd contact met mij opnemen. Tijdens de workshop of training gaan we op een laagdrempelige en interactieve manier aan de slag met een gezondere leefstijl of onderwerp naar keuze. Hieronder heb ik een viertal trainingen beschreven. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een workshop te ontwikkelen als er vraag is naar een bepaald onderwerp.

Weg met de energiedips

Tijdens de workshop geef ik de werknemers een korte introductie over ons hormoonstelsel, onze spijsvertering en ga ik dieper in op wat het effect is van (geraffineerde) suikers op onze hormonen en de rest van ons lichaam. Ik leer de werknemers ook wat zorgt voor die energiedips en hoe ze dit kunnen voorkomen. In deze workshop krijgen werknemers antwoord op alle vragen over gezond eten, thuis en op het werk. Wat neem je mee naar je werk? Hoe blijf je de hele dag energiek? Hoe pas je gezond eten op een makkelijke manier toe? Aan de hand van voorbeelden kunnen ze ook zelf aan de slag met een weekmenu.

Stress & Voeding

Veel mensen hebben last van (te veel) stress. Maar wat voor invloed heeft stress eigenlijk op je lichaam, zowel positief als negatief? En waarom neigen we naar ongezond eten als we stress hebben? In deze workshop vertel ik alles over de invloed van voeding op stress maar ook wat voor invloed stress op voeding heeft en dat zelfs voeding voor stress kan zorgen! Dit doe ik aan de hand van en stuk theorie mee over hormonen, voeding en de invloed van stressfactoren.

Deze workshop kan gecombineerd worden met (stoel)yoga van Persona Secum.

Boost je immuunsysteem!

In deze workshop vertel ik aan de hand van een stuk theorie hoe ons immuunsysteem werkt, wat de relatie is met onze darmen en welke invloed leefstijl heeft op ons immuunsysteem. De werknemers krijgen dus een stukje achtergrond informatie, maar vooral ook praktische tips hoe zij invloed kunnen uitoefenen op het versterken van hun immuunsteem (weerstand).

Je bent wat je eet

In deze training leg ik uit hoe het komt dat wat je eet zoveel invloed heeft op hoe je je voelt. Ik vertel ook kort iets over onze darmen, ook wel ons tweede brein. Ik leer de werknemers wat voor invloed de spijsvertering heeft op hoe je je voelt, zowel fysiek als mentaal.

Ervaringen van anderen

Wil je meer informatie?

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief