Heb je al een keer zelf brood gebakken? Ik wel en het was keer op keer geen succes 🙁 Maar het bakken van bananenbrood gaat me gelukkig goed af. Op internet zijn veel recepten te vinden van bananenbrood in allerlei varianten. Ik heb dit keer een bananenbrood met blauwe bessen en walnoten gemaakt. Door de walnoten heeft het brood een lekkere bite.
Hoe maak je het bananenbrood met blauwe bessen en walnoten?
Wat heb je nodig:
- 75 gr amandelmeel
- 75 gr volkoren speltmeel
- 25 gr havermout
- 3 (rijpe) bananen
- 100 gr blauwe bessen
- 3 eieren
- 50 gr walnoten
- 60 gr dadels (ongeveer 6 stuks)
- 50 gr appel of peer
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 1,5 tl bakpoeder
- snuf zout
Verwarm de oven (hetelucht) voor op 160 graden. Doe het amandelmeel, het speltmeel en de havermout samen met het bakpoeder, kaneel en een snuf zout in de mengkom. Schep even goed door.
De bananen, eieren, vanille extract, dadels en appel of peer gaan in de blender/keukenmachine. Blend het tot een gladde massa. Voeg het mengsel bij het meel in de mengkom toe en meng het tot een glad beslag.
Schep de blauwe bessen en de walnoten erbij. Ik heb gebroken walnoten gekocht bij de notenwinkel maar heb je hele walnoten breek deze dan in stukjes (40 gram) of hak ze iets kleiner (niet fijn malen).
Bekleed je cakeblik met een stuk bakpapier en schenk het beslag voor het bananenbrood met blauwe bessen in de cakevorm en bestrooi het brood met de overgebleven 10 gram walnoten. Schuif nu de voorverwarmde oven in en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Controleer even met een houten prikker of het brood gaar is en laat het brood afkoelen op een rooster.