Ik vind gerechten zoals nasi en bami echt heerlijk. Alleen dan is de verhouding groenten/koolhydraat niet wenselijk in mijn ogen. Ik wil veel meer groente eten dan koolhydraten. Meestal laat ik de rijst en bami dan maar weg. Maar daar is een oplossing voor gevonden 🙂 Wil je wat minder koolhydraten eten dan is deze bloemkoolnasi met saté echt een aanrader.
Hoe maak je de bloemkoolnasi met kipsaté?
Wat heb je nodig:
(3/4 personen)
- 1 bloemkool
- 1/6 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/6 witte kool
- 1 prei
- 1/2 paprika
- 1 handje taugé
- 5 el sojasaus
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl sambal
- 1 flinke el kokosolie
- 2 eieren
Satésaus:
- 1/6 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal
- 5 el pindakaas
- snufje komijnzaad
- snufje korianderzaad
- +/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk
Kipmarinade:
- 2 kipfilets
- 1/6 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 el kikkoman sojasaus
- 2 tl sambal
- 1 flinke el geraspte kokos
- snufje gemalen komijnzaad
- snufje korianderzaad
Kipsaté
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade. Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren. Na het marineren bak je ze gaar voor ongeveer 10 minuten in kokosolie.
Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie. Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk. Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel. Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas.
Nasi:
Rasp de bloemkool fijn of maal het fijn in een keukenmachine. Snijd de andere groenten in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook. Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit voor een paar minuten. Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar.
Maak een bord op met nasi, saté en de satésaus. Een heerlijk bordje nasi met kipsaté.