Diner, Recepten

Bloemkoolnasi met kipsaté

Ik vind gerechten zoals nasi en bami echt heerlijk. Alleen dan is de verhouding groenten/koolhydraat niet wenselijk in mijn ogen. Ik wil veel meer groente eten dan koolhydraten. Meestal laat ik de rijst en bami dan maar weg. Maar daar is een oplossing voor gevonden 🙂 Wil je wat minder koolhydraten eten dan is deze bloemkoolnasi met saté echt een aanrader.

Hoe maak je de bloemkoolnasi met kipsaté?

Wat heb je nodig:
(3/4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/6 witte kool
  • 1 prei
  • 1/2 paprika
  • 1 handje taugé
  • 5 el sojasaus
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el kokosolie
  • 2 eieren

Satésaus:

  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal
  • 5 el pindakaas
  • snufje komijnzaad
  • snufje korianderzaad
  • +/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk

Kipmarinade:

  • 2 kipfilets
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el kikkoman sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el geraspte kokos
  • snufje gemalen komijnzaad
  • snufje korianderzaad

Kipsaté
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade. Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren. Na het marineren bak je ze gaar voor ongeveer 10 minuten in kokosolie.

Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie. Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk. Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel. Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas.

Nasi:
Rasp de bloemkool fijn of maal het fijn in een keukenmachine. Snijd de andere groenten in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook. Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit voor een paar minuten. Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar.

Maak een  bord op met nasi, saté en de satésaus. Een heerlijk bordje nasi met kipsaté.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief