Vandaag heb ik een weer een lekker makkelijk recept voor je, namelijk een romige broccolisoep. Soep is heerlijk als je een avond iets lekker makkelijks wilt eten. Het is ontzettend makkelijk om zelf broccolisoep te maken, binnen 20 minuten staat dit op tafel. Dit soepje boordevol broccoli is nog gezond ook. Maak een lekkere grote pan zodat je de volgende dag of komende week nog een kommetje bij de lunch kunt nemen. Soep is namelijk perfect in te vriezen.
Hoe maak je de romige broccolisoep?
Wat heb je nodig:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote en 1 kleine broccoli
- klein blikje witte bonen
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1,5 liter water
- peper
Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Snijd van de broccoli een stukje van de steel en gooi je weg. De rest van de broccoli snijd je in stukken. Doe de broccoli in de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Kook dit ongeveer 10 minuten. Spoel de witte bonen af en voeg deze bij de broccoli. Kook het nog zo’n 5 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met nog een beetje peper.