Als je geen brood wilt eten, is het soms lastig om te bedenken wat je nu weer mee gaat nemen. Omdat ik ‘s ochtends niet veel tijd heb om de keuken in te duiken, heb ik een aantal lunch opties die ik in de avond al kan voorbereiden. Zo ook deze ei wrap. Ik zag op Instagram deze ei wrap in verschillende varianten voorbij komen. Een ei wrap is eigenlijk gewoon een dunne omelet die je vult met groenten en daarna oprolt als een wrap! Nou dat moet ik toch ook kunnen. Dus ik ben ook maar eens gaan experimenteren. De basis is eigenlijk heel simpel. Daarna kan je zelf variëren met de vulling.
Hoe maak je de ei wrap?
Wat heb je nodig?
(1 persoon)
- 3 eieren M
- 1 bosuitje
- Peper en zout
- Plantaardige melk
- Kokosolie om in te bakken
Voor de vulling
- Hüttenkäse of hummus
- Gemengde rucola sla
- Reepjes paprika
- Julienne wortel
- 1/2 avocado
Snijd de helft van het bosuitje heel fijn. Klop twee eitjes + 1 eiwit en scheutje plantaardige melk luchtig. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg het bosuitje toe. Verhit een klein beetje kokosolie in een grote koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Bak de wrap op een zacht vuurtje aan beide zijde licht bruin door de wrap een paar minuten op een laag vuurtje te garen. Leg de wrap op een bord en vullen maar!
Zoals ik al eerder schreef kan je echt eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan feta, spinazie, kikkererwten, kidneybonen, kruiden, pompoen, broccoli, etc. Maak wel een keuze want als je er teveel oplegt dan kan je de wrap niet goed meer oprollen 🙂
Simpel, maar ooohhzo lekker!