Blog, Mindset, Persoonlijk

Geen voornemens maar doelen

Ik heb expres geen blog geschreven over goede voornemens omdat het woord voornemens steeds meer negatieve gevoelens bij me oproept. Voornemens klinken voor mij meer als…het lijkt me leuk maar ik wil er niet teveel tijd en energie aan besteden om het te realiseren want het is ‘maar’ een voornemen. Om die reden heb ik die ronde even overgeslagen en heb ik even goed de tijd genomen om te voelen wat ik nou precies wil en wat ik belangrijk vind. Hieronder vertel ik je er meer over 🙂

Geen voornemens maar doelen

Het is vast wel herkenbaar dat je aan het einde van het jaar altijd wat meer stress ervaart. Of het nou door de drukte op je werk komt (nog snel even van alles af willen hebben voor het nieuwe jaar) of de drukte rondom de feestdagen…..het is meestal een hectische periode. Ik heb mezelf vooral een beetje verloren in het werk en draaide werkdagen waar je u tegen zegt. Ik vind het heerlijk om hard te werken en kies er zelf voor, maar dit was too much en kreeg het even hard terug…. Ik heb ruim 2,5 week kerstvakantie opgenomen om even bij te trekken voordat ik mezelf helemaal zou verliezen. In die 2,5 week wilde ik ook zo min mogelijk plannen en ‘s ochtends wakker worden en zien wat de dag me bracht. Vooral bijkomen, uitrusten en een beetje reflecteren zoals ik eerder al schreef.

Door de enorme vermoeidheid kon ik alleen lastig bij mezelf blijven en was ik eigenlijk mezelf alleen maar aan het vergelijken met anderen! Dit is nog vermoeiender en zo slecht voor je zelfvertrouwen. Je komt er ook geen steek mee verder. Toen ik me daarvan bewust was, heb ik hier veel over gelezen en een blog over geschreven, ‘stoppen met mezelf te vergelijken met anderen‘. Ik durfde ‘m pas vorige week te plaatsen (schijtebroek hè). Het van me af schrijven zorgde er wel voor dat ik weer tijd en ruimte had om na te denken over mijn doelen voor komend jaar (2018). Wat vind ik belangrijk en waar word ik blij van?

Hiervoor heb ik het boekje van Vertellis Chapters gebruikt. Dit is een handig boekje waarin geen dagen of data staan dus je kunt schrijven wanneer je wilt. Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het een soort notitieboek en inspiratieboek in één is. Ik ben totaal niet van de dagboeken dus dit past echt perfect bij me. Door de vragen en quotes zet het mij aan het denken en word ik bewuster van mijn gedachtes en keuzes die ik maak. Zoals ze het zelf heel mooi noemen: een offline zelfreflectiemoment om meer uit je dagen te halen.

Mijn persoonlijke doelen voor 2018

  1. Mezelf op nummer 1 zetten
  2. Stoppen met vergelijken
  3. Betere balans tussen werk en ontspanning
  4. Meer te vertrouwen op mijn intuïtie
  5. Winterdip inruilen voor een fit-gevoel
  6. Persoonlijke ontwikkeling

Dat toeval niet bestaat, is maar weer bewezen want terwijl ik mijn persoonlijke doelen beschreef, kreeg ik het aanbod om een coachingstraject aan te gaan met een coach in opleiding. Ik heb dit met beide handen aangegrepen. Tijdens het intakegesprek werd me gelijk duidelijk dat het voor mij belangrijk is om oude bagage een plek te geven of los te laten om zo ruimte te creëren voor een aantal van de bovengenoemde doelen.

Maar dit is nog niet alles 🙂 Want iedereen die me kent, weet dat ik ook altijd druk bezig ben met mijn bedrijven (FitFoodFab en Zilver & Zoet). Uitgerust en wel ben ik dus ook weer leuke plannen gaan uitwerken waar ik binnenkort meer over ga vertellen!

Hoe zit het met jou goede voornemens? Heb je ze al laten varen of heb je ze ook omgezet in doelen en ga je er voor?! Laat het me weten in een reactie hieronder.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief