Als ik sushi ga eten bestel ik ook altijd heerlijk edamame boontjes met zeezout. Heerlijk bijgerecht bij de sushi, maar ook een heerlijke snack voor een tv avondje op bank of als je visite hebt. Die groene sojaboontjes zijn low-fat en zijn overladen met een goede mix van koolhydraten, proteïne en vezels.
Geroosterde edamame
Wat heb je nodig?
- 500 gram gepelde edamame
- 1 theelepel zout (hymalyazout is gezonde keuze)
- 1/2 theelepel peper
- 1 1/2 theelepel olijfolie
- Bakspray
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de edamame in een kom en strooi het peper, zout en olijfolie over de boontjes. Leg een bakpapiertjes op je bakplaat en spray deze heel licht in met een bakspray. Verdeel de edamame over de bakplaat en bak ze 30 tot 40 minuten goud bruin. Schut de boontjes om de 10 minuten voorzichting om.
Een lekkere en gezonde snack!