Blog, Restaurants

Biologisch eten uit eigen moestuin bij Greens

Wat is er nou heerlijker dan ergens lekker lunchen?…. Lunchen in een mooie omgeving met op de menukaart lekkere (biologische) gerechten natuurlijk! Op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark is eind mei het nieuwe horecaconcept Greens geopend. Greens is een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorg(moes)tuin. Een wattes?….

Greens in the park - FitFoodFab

Maatschappelijk project in het Westbroekpark

Ik werd gelijk enthousiast toen ik hoorde dat er iets nieuws op de plek is gekomen van het verwaarloosde terrein waar voorheen de midgetgolf zat. En dit soort initiatieven verdienen wat extra aandacht want naast het lekkere biologische eten wat grotendeels uit eigen moestuin komt, is de moestuin ook een sociaal maatschappelijk project. Zo wordt de zorg(moes)tuin en de rest van het terrein beheert door een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is Greens een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin.

Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerij in de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Menu

Greens heeft heerlijke én eerlijke gerechten op de menukaart staan. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch en vroeg diner. Op de menukaart staat onder andere home made granola, pannenkoekjes, biologisch desembrood en hartige taartjes. Ik heb samen met mijn zus gekozen voor de lunchplank voor twee. Dit was een verrassende en goede keuze. We kregen een koude soep met komkommer en gele courgette, een salade en twee goed desembroodjes per persoon. Elke dag zijn er ook een aantal seizoensgerechten met producten uit de eigen tuin zoals pasta met groenten en Noordzeevis met producten uit de moestuin. Binnenkort een feestje? Greens verzorgt ook een high wine, high tea en borrels.

 

Greens in the park FitFoodFab

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief