Een mugcake is een soort ontbijttaartje van havermout vind ik. Het makkelijke is dat je de mugcake in een paar minuten hebt gemaakt in de magnetron of oven (iets langer). Je hebt ook weinig afwas want je eet het zo uit je kopje (mug). Ik maakte deze healthy mugcake met warme appeltjes, rozijn en kaneel. Nu het weer wat kouder begint te worden, is een soort warm appeltaart ontbijtje echt heerlijk.  Hou je niet van (warme) appel dan kun je dit gemakkelijk vervangen voor andere fruitsoorten. Hoe je deze mugcake met warme appel en kaneel maakt, lees je hieronder.
Hoe maak je de mugcake met warme appel en kaneel?
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 6 el havermout
- 1 tl bakpoeder
- Handje rozijnen
- 1 groene appel
- Dadelstroop (optioneel)
- Kokosolie
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
Snijd de appel in kleine blokjes. Zet een pannetje op met een eetlepel kokosolie. Bak de stukjes appel met een klein beetje dadelstroop, kaneel en rozijnen tot ze wat zachter zijn. Prak de banaan glad met een vork. Klop de eieren los in een mengkom en voeg hierna de banaan toe. Meng het goed met ook de havermout, het bakpoeder en een snuf zout erbij.
Verdeel het mengsel met warme appel op de twee (ovenbestendige) bakjes of mokken. Schenk hierna het havermout mengsel erbij. Zet de mugcake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 a 20 minuutjes in de oven op 180 graden. Keer het om op een bordje op eet ‘m zo uit de mok.