Op mijn blog zie je wat minder recepten voorbij komen met vlees. Ik ben geen vegetariër maar ik hou gewoon niet zo van vlees. Maar dit recept voor een broodje pulled chicken is echt zo lekker!! Ik maak dan gelijk wat extra zodat ik er meerdere keren van kan eten. Want het is namelijk ook super lekker om de pulled chicken in een salade te eten, salade pulled chicken. Zo heb je met één keer in de keuken staan een heerlijk diner én lunch! Na bereiding kun je het makkelijk in de koelkast bewaren en is het de volgende dag eigenlijk zelfs lekkerder omdat de smaken goed in de kip zijn getrokken.
Broodje Pulled Chicken
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 3 kipfilets
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 el olijfolie
- sla naar keuze
- komkommer
- gebakken uitjes
- 4 desem broodjes (of spelt)
Marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine rode uitjes
- 8 el ketjap manis
- 2 afgestreken el pindakaas
- 4 el ketchup of een blikje tomatenpuree
- 1 theelepel sambal
- 2 el azijn
Kook in een grote pan een liter water met de bouillonblokjes en de drie kipfilets. Als het kookt laat je de kip op een zacht vuurtje nog zo’n 20 minuten garen.
Versnipper een rood uitje en pers de knoflook (in een grote kom). Voeg hierbij ook de ketjap, ketjup, azijn en pindakaas. Meng dit een beetje door elkaar. Als de kip gaar is, trek je de kip uit elkaar met twee vorken. Voeg de uit elkaar getrokken kip bij het mengsel en hussel het goed door elkaar zodat de kip goed het mengsel kan opnemen.
Fruit het tweede rode uitje in een koekenpan en voeg het kipmengsel toe. Bak het 5 a 10 minuten mee zodat het goed warm kan worden. Voeg eventueel een beetje water toe indien het te droog is.
Beleg de desem broodjes zoals je wilt en verdeel de pulled chicken over de broodjes. Als laatst doe je er nog wat gebakken uitjes op en voila….je hebt een heerlijk broodje pulled chicken.