Tijdens mijn Clean 9 reinigingskuur van Forever Living mocht ik vanaf dag drie in de avond een maaltijd eten van 600 kcal. In het begeleidende boekje staan lekkere recepten die je kunt maken. Maar in veel van deze recepten zitten ingrediënten die ik voor de detox heel weinig eet (zoals rijst enzo) dus dat wilde ik dan ook niet tijdens mijn detox eten. Ik ben daarom creatief aan de slag gegaan en heb een aantal lekkere maaltijden weten te maken. Omdat er in de C9 Facebookgroep vaak naar lekkere recept ideeën wordt gevraagd, heb ik hieronder een aantal recepten opgeschreven die ik heb gegeten tijdens de C9. Ik heb er ook de kcal bijgezet. Eet smakelijk en succes nog met de C9!
Courgetti met kalkoenblokjes
Wat heb je nodig?
- 150 gr kalkoenblokjes
- 100 gr paprika
- 200 gr courgette
- 100 gr kastanjechampignons
- 50 gr huttekäse
- 10 gr pijnboompitten
- chilipoeder
- zout (optioneel)
- 13 gr olijfolie
Dit gerecht heeft zo’n 468 kcal.
Maak van de courgette een soort spaghetti met de spirelli. Doe er een klein beetje zout overheen en laat het staan. Doe in een wok een beetje olijfolie en bak de kalkoenblokjes tot ze lichtbruin en gaar zijn. Strooi tijdens het braden een beetje peper en chilipoeder over de kalkoen. Bak dan de kastanjechampignons en paprika mee. Als laatst voeg je de huttekäse toe en laat het een beetje smelten. Haal het mengsel uit de wok en bak in dezelfde pan de courgette spaghetti met een beetje knoflook. Heel kort maar hoor want het hoort nog een beetje knapperig te zijn. Leg de courgetti in een diepbord en doe het andere mengsel erop. Strooi er een beetje pijnboompitten over en eet smakelijk!
Ovenschotel met kabeljauw
- 150 gr courgette (aubergine kan ook)
- 50 gr huttekäse
- 110 gr champignons
- 230 gr kabeljauw
- 100 gr paprika
- 100 gr zoete aardappel
- olijfolie
- 1 tl mosterd
- dille
- chili olie
Dit gerecht heeft zo’n 564 kcal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groente in (kleine) blokjes. Doe in een glas een eetlepel olijfolie met een beetje zout, peper en een (uitgeknepen) teentje knoflook erbij. Meng het tot een soort dressing. Doe de blokjes groente en zoete aardappel in een ovenschotel en meng je dressing er doorheen. Doe de ovenschotel 15 min in de oven. Leg je kabeljauw op een bord. Doe hier een klein beetje chilipeper olie over de vis. Verdeel dan een beetje peper en een goede theelepel mosterd over de vis. Als laatst nog een beetje dille erover. Als de 15 min voorbij zijn leg je de vis op je groentemix en verdeel je de huttekäse over je groente. Zet de ovenschotel nog weer 15 min in de oven. En voila, aan tafel!
Salade met pittige bulgur
- 100 gram gemengde salade
- 75 gr groene olijven
- 150 gr komkommer
- 10 gr pijnboompitten
- 100 gr pittige bulgur
- walnootolie
- 50 gr huttekäse
- peper en zout
Dit gerecht heeft zo’n 560 kcal.
Het recept voor de pittige bulgur staat op de website!
Groente ovenschotel met zwarte bonen
Wat heb je nodig?
- 100 gr (kastanje)champignons
- 100 gr zoete aardappel
- 150 gr aubergine
- 75 gr paprika
- 50 gr zwarte bonen
- 50 gr huttekäse
- 12 gr olijfolie
- 1 tl mosterd
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, paprika en zoete aardappel in blokjes. En snijd de champignons in plakjes. Doe in een glaasje een eetlepel olijfolie. Doe hier een beetje peper en zout bij en knijp de teentjes knoflook ook fijn in dit mengsel. Voeg een goede theelepel mosterd toe en roer het tot een dressing. Doe de groente en zoete aardappel met de champignons in een ovenschotel. Voeg de zwarte bonen en de huttekäse toe. Meng het door elkaar met de dressing erbij. De ovenschaal kan nu zo’n 30 min in de oven en geniet hierna van je gezonde vega maaltijd.