Deze lekkere rode linzensoep heb ik al ontzettend vaak gemaakt, maar ik vergat steeds het recept met jullie te delen (sorry sorry)! Omdat ik soep vaak tijdens de lunch of als avondeten eet, wil ik altijd een voedzame en smaakvolle soep. En zoals eigenlijk al mijn recepten is de soep ook nog eens heel makkelijk om te maken. Linzen zitten vol ijzer, vezels en eiwitten. Ze zorgen bovendien voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder snel honger en ben je minder geneigd om te snoepen na het eten. Linzen worden gebruikt voor heerlijke en voedzame maaltijden, zoals deze hartverwarmende rode linzensoep met tomaat en wortel.
Hoe maak je deze rode linzensoep?
Wat heb je nodig:
- 200 gr rode linzen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 3 grote tomaten (roma)
- 1 winterpenen
- 1 stengel bleekselderij
- laurierblad
- 3 tot 4 cm gember
- 2 groente bouillonblokjes
- 1 rode paprika
- tijm
- paprikapoeder (mild of pittig)
- kurkuma
- 1 liter water
Maak de groente school en snijd het in grove stukken. Snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd deze ook fijn. Verhit in een grote pan wat kokosolie en fruit hierin de ui, knoflook, gember en alle groenten (behalve de tomaat). Voeg na drie minuten ook de tomaten toe en de kruiden en bak het mee op hoog vuur (2 minuten). Voeg als laatst de rode linzen, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng het aan de kook en laat daarna de soep op een laag vuurtje voor 15 minuten. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
Serveer de soep met wat peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Nog meer soep-inspiratie vind je op mijn website, zoals: