Diner, Lunch, Recepten, Salades, Vegetarisch

Salade met pompoen en geitenkaas

Met een salade kan je eindeloos variëren. Het mooie is dat ik nu heb ontdekt dat je een salade heel lekker en gezond kan maken door je restje van de vorige avond er bij te doen. Zo is deze salade met pompoen ontstaan. Ik maak best vaak de gevulde pompoen en dan in de vega versie (zonder kip). De ene helft eet ik op en de andere helft van het pompoenmengsel verdeel ik over 2 bakjes. Dan snijd ik de tweede helft van de pompoen die over is ook nog in blokjes en verdeel ik over 2 andere bakjes. Deze zet ik in de koelkast. De bakjes met het pompoenmengsel met paprika en champignons gebruik ik voor de salade en de andere bakjes met de pompoen (zonder toevoegingen) kan ik weer gebruiken voor mijn smoothies of ik maak er soep van.

Salade met pompoen en geitenkaas

pompoensalade_fitfoodfabWat heb je nodig?
(voor 1 persoon)

– 60 gram gemengde salade
– 1 bakje met pompoenmengsel
– 1/2 avocado
– 1/2 komkommer
– walnotenolie
– balsamico azijn
– mosterd
– peper en zout

 

Pak een klein glaasje of salade dressing shaker en doe er een scheutje walnotenolie in. Voeg dan een kleine hoeveelheid balsamico azijn toe, een theelepel mosterd en een beetje peper en zout. Meng dit goed door elkaar.

Pak een mooi schaal en doe daar de gemengde salade in. Snijd de komkommer in blokjes of in plakjes en voeg deze bij de sla. Snijd de halve avocado in kleinere stukken en strooi deze ook over de salade. Voeg dan ook het pompoenmengsel toe en je dressing. Schep je salade goed om en brokkel de geitenkaas over je salade.

Deze salade kan je ook prima meenemen naar je werk, school, sportschool, etc. Neem dan je dressing in klein bakje apart mee. De bakken van het merk Sistema zijn hier super handig voor want die heeft een speciale salade bak to go met een klein bakje erbij zodat je de dressing apart mee kan nemen. Ideaal!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief