Met een salade kan je eindeloos variëren. Het mooie is dat ik nu heb ontdekt dat je een salade heel lekker en gezond kan maken door je restje van de vorige avond er bij te doen. Zo is deze salade met pompoen ontstaan. Ik maak best vaak de gevulde pompoen en dan in de vega versie (zonder kip). De ene helft eet ik op en de andere helft van het pompoenmengsel verdeel ik over 2 bakjes. Dan snijd ik de tweede helft van de pompoen die over is ook nog in blokjes en verdeel ik over 2 andere bakjes. Deze zet ik in de koelkast. De bakjes met het pompoenmengsel met paprika en champignons gebruik ik voor de salade en de andere bakjes met de pompoen (zonder toevoegingen) kan ik weer gebruiken voor mijn smoothies of ik maak er soep van.
Salade met pompoen en geitenkaas
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
– 60 gram gemengde salade
– 1 bakje met pompoenmengsel
– 1/2 avocado
– 1/2 komkommer
– walnotenolie
– balsamico azijn
– mosterd
– peper en zout
Pak een klein glaasje of salade dressing shaker en doe er een scheutje walnotenolie in. Voeg dan een kleine hoeveelheid balsamico azijn toe, een theelepel mosterd en een beetje peper en zout. Meng dit goed door elkaar.
Pak een mooi schaal en doe daar de gemengde salade in. Snijd de komkommer in blokjes of in plakjes en voeg deze bij de sla. Snijd de halve avocado in kleinere stukken en strooi deze ook over de salade. Voeg dan ook het pompoenmengsel toe en je dressing. Schep je salade goed om en brokkel de geitenkaas over je salade.
Deze salade kan je ook prima meenemen naar je werk, school, sportschool, etc. Neem dan je dressing in klein bakje apart mee. De bakken van het merk Sistema zijn hier super handig voor want die heeft een speciale salade bak to go met een klein bakje erbij zodat je de dressing apart mee kan nemen. Ideaal!