Als je aan iemand vraagt “Wat wil je eten?” dan krijg je niet vaak spruitjes te horen, maar misschien kan dit gerecht er wel verandering in brengen. Zoals je ook van me gewend bent, is het een makkelijk gerecht om te maken en je krijgt genoeg vitamines binnen 🙂 Je kunt ook zelf makkelijk variëren met de groentes of kaas die je toevoegt.
Spruitjes en zoete aardappel uit de oven
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 300 gr spruitjes
- 300 gr zoete aardappel
- Kastanje champignons
- Assortimentje tomaatjes
- Handje walnoten of pijnboompitten
- 2 tl mosterd
- olijfolie
- 2 tl appel of balsamico azijn
- Geitenkaas (of kaas naar keuze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd ze door het midden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de tomaatjes en de kastanje champignons. Doe dit allemaal in een ovenschaal en sprenkel er een schuitje olijfolie overheen, gevolgd door wat peper en zout. Hussel het door elkaar en zet de schaal voor 20 minuten in de oven. Doe in een glas een eetlepel olijfolie, twee volle theelepels mosterd, twee theelepels balsamico of appelazijn en weer klein beetje peper en zout. Meng het goed door elkaar tot je een soort dressing krijgt.Â
Na 20 minuten haal je de schaal uit de oven doe je de mosterd dressing erover en hussel je het nog een keer goed door elkaar. Snijd een stukje geitenkaas in blokjes en hak de walnoten iets fijner. Â Strooi de kaas en de noten er ook overheen. Zet de schaal terug in de oven voor 10 minuten. Je kunt ervoor kiezen om hierna nog even 3 minuten de gril aan te zetten.
Variatietip
Je kunt ook andere groentes toevoegen zoals bloemkool, broccoli en paprika. Hou er rekening mee dat broccoli sneller gaar is dus dat je dat later toevoegt (na 15 min). Ook kun je variëren met de kaas. Ik vind geitenkaas erg lekker maar ook een blauwe kaas of feta kun je voor dit recept gebruiken.
Enjoy!