Tijdens feestdagen vind ik het altijd zo gezellig als we met de familie gaan ontbijten of brunchen. Met z’n allen aan tafel met allemaal lekkere dingen. Om te voorkomen dat ik na het eten een enorme suikerdip krijg, neem ik vaak mijn eigen creaties mee. Deze keer heb ik voor Pasen citroen-maanzaadmuffins gemaakt. Ze zijn lekker fris door de citroen en zoet door de banaan en vanille.
Hoe maak je de citroen-maanzaadmuffins?
Wat heb je nodig:
(16 stuks)
- 1 citroen
- 300 gram spelt- of boekweitmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 banaan
- 3 el maanzaad
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 200 ml karnemelk (plantaardige melk kan ook)
- 100 ml kokosolie
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 165 graden. Was de citroen af en rasp de helft van de schil. De andere helft pers je uit. Meng in een kom het meel, bakpoeder, citroenrasp, maanzaad en snufje zout. Prak de banaan. Klop in een schaaltje te eieren samen met het citroensap, melk en kokosolie tot een luchtig geheel. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en meng het met een spatel door elkaar. Omdat het muffins zijn hoeft het mengsel niet geheel glad te worden. Schep met een ijs-schep het beslag in de holtes van de muffinvormpjes. Je kunt er nog leuke papiertjes in doen of de bakvorm invetten. Bak de muffin midden in de oven in 20-25 min goudbruin. De muffins nog even in de oven laten afkoelen en daarna op een taartrooster verder af laten koelen.