Ik eet niet zo vaak een tussendoortje, maar af en toe heb ik er echt trek in zoals op de dagen dat ik sport. Voor een gezond tussendoortje hoef je echt niet uren in de keuken te staan want deze energiereep appel-havermout is zo gemaakt en vult goed! Je kunt ze ook goed bewaren in de koelkast of zelfs in de vriezer, dus veel bakplezier.
Hoe maak je de energiereep appel-havermout?
Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 12 stuks)
- 240 gr havermout
- 3 groene appels geraspt
- 100 gr honing
- 2 eieren
- 25 gr chia zaad
- 50 gr lijnzaad (heel)
- 60 gr dadels
- 60 gr amandel stukjes
- 60 gr walnoten in stukjes
- 100 gr gesmolten kokosolie
- 2 el kaneel
Bedek een vlakke bakplaat van circa 20 x 30 met bakpapier. Schil de appels en rasp ze. Doe de noten in de blender en pulseer kort tot je stukjes noot hebt. Bewaar de noten in een bakje en doe hierna de dadels in de blender en mix ze fijn. Voeg de 2 eieren toe en mix het nogmaals even. Meng in een kom alle overige ingrediënten door elkaar en laat het 15 min staan om de havermout zachter te laten worden. Schep het mengsel op de bakplaat en smeer t uit (ca 2 cm dik). Bak het 25-30 min op 190 graden. Laat het geheel goed afkoelen en snij er repen van. Bewaar ze in de koelkast om ze goed hard te maken.
Tip: Als de energie bar snel uit elkaar valt dan kun je ze wikkelen in bakpapier met een touwtje eromheen, ziet er ook nog leuk uit! Een ander idee is om hele pure chocolade te smelten en over de plaat heen te smeren als deze uit de oven komt (voor het snijden). Dat maakt de repen nog wat steviger.
Recept en fotografie van @fitfoodstyle