Recepten, Tussendoortjes

Energiereep appel-havermout

Ik eet niet zo vaak een tussendoortje, maar af en toe heb ik er echt trek in zoals op de dagen dat ik sport. Voor een gezond tussendoortje hoef je echt niet uren in de keuken te staan want deze energiereep appel-havermout is zo gemaakt en vult goed! Je kunt ze ook goed bewaren in de koelkast of zelfs in de vriezer, dus veel bakplezier.

Hoe maak je de energiereep appel-havermout?

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 12 stuks)

  • 240 gr havermout
  • 3 groene appels geraspt
  • 100 gr honing
  • 2 eieren
  • 25 gr chia zaad
  • 50 gr lijnzaad (heel)
  • 60 gr dadels
  • 60 gr amandel stukjes
  • 60 gr walnoten in stukjes
  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • 2 el kaneel

Bedek een vlakke bakplaat van circa 20 x 30 met bakpapier. Schil de appels en rasp ze. Doe de noten in de blender en pulseer kort tot je stukjes noot hebt. Bewaar de noten in een bakje en doe hierna de dadels in de blender en mix ze fijn. Voeg de 2 eieren toe en mix het nogmaals even. Meng in een kom alle overige ingrediënten door elkaar en laat het 15 min staan om de havermout zachter te laten worden. Schep het mengsel op de bakplaat en smeer t uit (ca 2 cm dik). Bak het 25-30 min op 190 graden. Laat het geheel goed afkoelen en snij er repen van. Bewaar ze in de koelkast om ze goed hard te maken.

Tip: Als de energie bar snel uit elkaar valt dan kun je ze wikkelen in bakpapier met een touwtje eromheen, ziet er ook nog leuk uit! Een ander idee is om hele pure chocolade te smelten en over de plaat heen te smeren als deze uit de oven komt (voor het snijden). Dat maakt de repen nog wat steviger.

 

 

Recept en fotografie van @fitfoodstyle

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief