Ik heb altijd gedacht dat het maken van een curry zonder pakjes en zakjes ontzettend moeilijk zou zijn en dat je een extra kastje moest aanschaffen voor de hoeveelheid kruiden en ingrediënten. Maar deze pittige viscurry met Chinese kool is het bewijs dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Het is ook nog eens snel te maken en koolhydraatarm. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in plaats van de Chinese kool er rijst bij te serveren.
Hoe maak je de pittige viscurry met chinese kool?
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 1 rode peper
- 1 cm verse gemberwortel
- 15 g verse koriander
- ui (rode)
- 1 teen knoflook
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- 2 el zoete chilisaus
- scheutje ketjap manis
- 1 el limoensap
- 3 el olie
- 200 ml kokosmelk
- 2 el Thaise vissaus
- 300 tot 400 gr kabeljauw
- 1 Chinese kool
Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn. Snijd hierna de koriander grof. Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee. Breng de curry op smaak met de vissaus. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.
Ondertussen snijd je het kontje van de Chinese kool en snijd je de kool in de lengte in lange repen. Verhit een beetje olie en bak de kool heel kort met nog een scheutje ketjap. Verdeel de Chinese kool over twee diepe borden met hierna ook de vis en currysaus er over!